Засідання всеукраїнської робочої групи лінійно-кутових вимірювань

Опубликовано: 28 Сентябрь 2017

21-22 вересня 2017 р. у актовій залі ДП «Одесастандартметрологія» відбулося чергове засідання Всеукраїнської робочої групи лінійно-кутових вимірювань (голова робочої групи – Купко Володимир Семенович ННЦ «Інститут метрології»).

У роботі засідання прийняли участь представники багатьох установ, що працюють у сфері технічного регулювання та метрології. Серед присутніх були фахівці ННЦ «Інститут метрології», ДП «Укрметрстандарт», ДП «Запоріжжястандартметрологія», ДП «Дніпростандартметрологія», ДП «Херсонстандартметрологія», ДП «Миколаївстандартметрологія», ДП «Кривбасстандартметрологія» та представники виробничих підприємств.

За графіком роботи засідання були обговорювані актуальні питання сьогодення та проблеми сучасної метрології, розглянуті шляхи вирішення складних питань у відповідних напрямках вимірювань.

Безперечною перевагою таких засідань є обмін досвідом. Тому на засіданні було розглянуто досвід використання модернізованого мікроскопу УИМ-23М (доповідач – Корчик Леонід Георгійович ДП «Дніпростандартметрологія»); досвід використання компараторів в сфері метрологічного забезпечення кінцевих мір довжини до 300 мм (доповідач – Калініченко Віктор Анатолійович ДП «Харківстандартметрологія»); модернізація горизонтального компаратора ИЗА 8 для підвищення точності та достовірності вимірювань (доповідач – Гузь Тамара Петрівна ДП «Запоріжжястандартметрологія»).

У докладі Човганської Галині Іванови (ДП «Миколаївстандартметрологія») було висвітлено особливості вимірювання геометричних параметрів трубопроводів та вузлів обліку енергоресурсів. Заслухано й інших доповідачів.

В умовах ділової атмосфери велись обговорювання питань, дебати, розглядалися плани на тлі змін чинного законодавства України в сфері метрології.

.

За результатами виступів учасники члени робочої групи провели обговорювання та затвердили проект рішення чергового засідання.