Підприємці Одеської області неохоче сертифікують свою продукцію

Опубликовано: 31 Октябрь 2017

Підприємці Одеси та Одеської області не особливо активно прагнуть сертифікувати свої товари і послуги.

Про це в ході  апаратної наради в Одеській обласній державній адміністрації (ОДА) 30.10.2017р. повідомив в.о. директора державного підприємства «Одеський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації» Антон Гукасян.

За його словами, в поточному році Центром було сертифіковано 154 об'єкти розміщення та видано всього 102 сертифіката на об'єкти громадського харчування, в той час як в області їх налічується кілька тисяч.

У той же час Антон Гукасян зазначив, що «Одеський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації», будучи державним підприємством, не отримує бюджетного фінансування і працює на принципах самоокупності.

При цьому підприємство в цьому році вже перерахувало в бюджет 12 млн. 950 тис. грн. податків. Також підприємство перераховує до Держбюджету 75% свого чистого прибутку. В цьому році надхоження за 9 місяців склали вже  34 млн. грн. при фінансовому плані на рік в 38 млн. грн.

На сьогодні, на підприємстві працює 206 співробітників, забезпечуючи роботу Центру за чотирма основними напрямками: метрологічні послуги з калібрування і повірки приладів різної складності, послуги з стандартизації, сертифікація продуктів, послуг та систем управління, лабораторні випробування харчової продукції та харчової сировини.

Близько 70% обсягу робіт, вироблених держпідприємством, складають метрологічні послуги. Як зазначив Антон Гукасян, в зв'язку з курсом країни на євроінтеграцію, найближчим часом очікується зростання частки послуг по сертифікації систем управління.

За матеріалами порталу Odessit.ua