Новий міжнародний стандарт серії ISO 6145 «Аналіз газів»

Опубликовано: 01 Ноябрь 2017

Опубліковано новий міжнародний стандарт ISO 6145-6:2017 «Аналіз газів. Приготування газових сумішей для калібрування з використанням динамічних методів. Частина 6. Діафрагми для критичного потоку».

Документ визначає метод динамічного приготування газових сумішей для калібрування, що містять щонайменше два гази, один з яких є додатковим, з чистих газів або попередніх сумішей газів з використанням систем з діафрагмами для критичних потоків.

Метод головним чином застосовується до отримання сумішей нереактивних газів, які не вступають в реакцію ні з одним з матеріалів, що утворюють газовий тракт всередині системи діафрагм для критичних потоків або допоміжного обладнання. Перевага цього методу полягає у тому, що багатокомпонентні суміші можуть бути підготовлені так само легко, як і бінарні суміші, якщо використовується відповідна кількість діафрагм для критичного потоку.

Вибираючи відповідні комбінації діафрагм для критичного потоку, досягається коефіцієнт розведення 1 × 104.

Хоча даний метод більш конкретно можна застосувати до отримання газових сумішей за умови атмосферного тиску, також пропонується можливість приготування газових сумішей для калібрування при тиску, що перевищує атмосферний. Тиск вгору по потоку має бути як мінімум в два рази вище тиску вниз по потоку.

Діапазон швидкостей потоку, охоплених даним документом, може варіюватися від 1 до 10 л/хв.