Я маю право

Опубликовано: 04 Декабрь 2017

В рамках державного проекту, який проводиться під патронатом голови держави, обласне управління юстиції відкрило тур по проведенню семінарів на діючих підприємствах Одещини.

Першим підприємством туру, на якому провели семінар на тему «Я маю право» стало державне підприємство «Одеській регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації».

Семінар, який відбувся 30 листопада, відкрив в.о. начальника Головного територіального управління юстиції в Одеській області Івановський Віктор Віталійович.

Мета семінару проінформувати як найбільше українців, які в екстремальних умовах могли б діяти за принципом: знаю ® дію ® захищаю.

Провела семінар начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в Одеській області Швець Надія Василівна. За програмою семінару було надано раз’яснення щодо дій у випадках, коли вимагають хабара та як можна скористуватися онлайн-сервісом і оформити допомогу при народженні дитини просто на дому. Слухачів ознайомили із тим, як оформити дублікати документів, оформити шлюб за добу, зареєструвати немовля безпосередньо у пологовому будинку та ін. А головне - як діяти у різних умовах та як, за необхідністю, отримати безоплатну правову допомогу.

Інформаційність подобних семінарів та правова підтримка є дуже важливими аспектами сучасного існування кожного українця.