Семинар ISO 22000:2018 в Одессе

Міжнародні рекомендації щодо покращення виявлення людини за бортом

Опубликовано: 14 Февраль 2018

Круїзи ніколи не перестануть зростати у популярності, проте одним з безпечних чинників такого відпочинку є падіння за борт. Нові міжнародні рекомендації ISO спрямовані на поліпшення систем виявлення подібних інцидентів та надання першої допомоги. До цього часу не існувало жодних вимог, узгоджених на міжнародному рівні, вимог щодо оцінки ефективності таких систем.

Нова специфікація ISO/PAS 21195 «Судна та морська технологія. Системи виявлення людини за бортом» подає технічні характеристики систем, призначених для виявлення людини, яка упала за борт з пасажирського корабля. Документ описує передбачувані дії системи у ряді умов навколишнього середовища та інцидентів.

Це перший документ, який дозволяє стандартизувати та чітко визначати технічні характеристики таких систем на круїзних суднах, він дозволить виробникам оцінювати безпеку, ефективність та продуктивність існуючих систем, а також забезпечить міцну основу, на якій можуть розвиватися нові технології.

Специфікація ISO/PAS 21195 була розроблена підкомітетом "Морська безпека" технічного комітету ISO ТК 8 «Судна та морські технології». Наступним кроком буде розроблення міжнародного стандарту у цій сфері, до його розробки закликаються всі зацікавлені сторони.