Новий стандарт у сфері ядерної енергії

Опубликовано: 26 Февраль 2018

Новий стандарт, що нещодавно був опубліковаий Міжнародною організацією з стандартизації (ISO), ISO 1709:2018 «Ядерна енергія. Матеріали, що розщеплюються. Принципи безпеки, пов'язані з критичністю, при зберіганні, використанні і переробці» визначає загальні критерії ядерної безпеки, пов'язаної з критичністю, для проектування обладнання та розробки вузлів управління, а також надає вказівки з оцінки процедур, обладнання та операцій.

Ці критерії застосовуються до операцій з матеріалами, що розщеплюються поза ядерних реакторів, але в межах ядерних установок. Вони пов'язані з обмеженнями, які накладаються на операцію через властивості цих матеріалів, які дозволяють їм підтримувати ланцюгові ядерні реакції.

Також новий стандарт може застосовуватися до транспортування матеріалів, що розщеплюються за межами ядерних установок.