Семинар ISO 22000:2018 в Одессе

Оновлено європейський стандарт на покриття для підлоги та його акустичні характеристики в будівлях

Опубликовано: 26 Апрель 2018

Покриття для підлоги виконує найрізноманітніші функції, однією з яких виступає оптимізація акустичних характеристик приміщень. Сьогодні існує велика кількість покриттів для підлоги: тверда деревина, плитка, килими, лінолеум, ламінат, гумові мати, текстильні композитні покриття для підлоги тощо, які характеризуються різними властивостями, коли мова заходить про управління шумовим забрудненням і поглинання звукових хвиль.

Для вимірювання та оцінки акустичних властивостей підлогових покриттів фахівці робочої групи "Методи вимірювання звукоізоляції будівельних елементів і акустичних характеристик будівель" при технічному комітеті 126 «Акустичні властивості елементів конструкцій і будівель» в складі CEN розробили європейський стандарт, який був нещодавно оновлений відповідно до останніх досягнень сучасних технологій.

Стандарт EN 16205:2013 + A1: 2018 «Лабораторне вимір шуму при ходьбі по підлозі» описує лабораторний метод вимірювання для визначення шуму, що генерується покриттям на стандартному бетонній підлозі, коли таке покриття піддається впливу з боку стандартного генератора звуків від удару. Шум вимірюється в приміщенні, де розташовані підлогове покриття і генератор звуків від удару. Стандарт не має ніяких обмежень щодо типу підлогового покриття.