Усунені технічні бар'єри в торгівлі електрообладнанням

Опубликовано: 22 Май 2018

Уряд привів норми чинного Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні у відповідність нормам Директиви ЄС в частині відстрочки закінчення термінів дії винятків.

Документом відстрочено закінчення термінів дії певних винятків з обмежень використання деяких небезпечних речовин в електронному та електричному обладнанні (до визначення Кабміном терміну застосування даного виключення), зокрема: ртуті в одноцокольніх і двоцокольні люмінесцентних лампах, а також люмінесцентних лампах з холодним катодом і люмінесцентних лампах з зовнішніми електродами (CCFL і EEFL); свинцю в склі люмінесцентних ламп і в стали для механічної обробки, в оцинкованої сталі, в алюмінієвих сплавах і т.д.

Ці зміни дозволять в майбутньому укласти між Україною і ЄС Угода АССА, що забезпечить вільний доступ електричного і електронного устаткування і запасних частин для нього, таких як комп'ютери, монітори, медичні прилади для моніторингу і контролю на ринки сторін.