Встановлено вимоги до маркування побутових духових шаф і кухонних витяжок

Опубликовано: 08 Июнь 2018
Просмотров: 219

Встановлено основні вимоги до енергетичного маркування електричних і газових духових шаф (включаючи вбудовані в кухонні плити) і електричних кухонних витяжок, включаючи ті, що продаються не для побутового призначення.

Відповідний Техрегламент затверджений наказом Мінрегіону від 7 лютого 2018 року № 28, який вступить в силу через 6 місяців з дня опублікування

Дія техрегламенту не поширюється, зокрема, на:

  • духові шафи, використовують інші джерела енергії, крім електроенергії і газу;
  • духові шафи з функцією «мікрохвильового нагріву»;
  • малі, портативні і теплоакумуляційного духові шафи.

Постачальник повинен надати розповсюджувачу разом з духовою шафою і кухонної витяжкою енергетичну етикетку і мікрофішу відповідно до встановлених вимог.

Енергетична етикетка для духових шаф і кухонних витяжок повинна містити, зокрема:

  • найменування або торгівельну марку постачальника;
  • код моделі, який зазвичай складається з букв і цифр і відрізняє конкретну модель від інших тієї ж торгової марки або того ж постачальника;
  • клас енергоефективності камери духової шафи або кухонної витяжки.

Мікрофіша для духових шаф, в тому числі інструкції та інформаційні брошури, які надаються разом з ними, повинні містити, зокрема, клас енергоефективності кожної камери духової шафи, їх кількість, джерело (джерела) енергії і обсяг.

Мікрофіша для кухонних витяжок повинна містити, зокрема, інформацію про:

  • річному обсязі енергоспоживання;
  • клас енергозберігання;
  • газодинамической ефективності;
  • класі ефективності освітлення;
  • ефективності фільтрації жиру в процентах.

Також затверджені вимоги до технічної документації для духових шаф і кухонних витяжок.

Інформація для Вас
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Отримайте відповіді на Ваші запитання від одного з працівників нашої служби підтримки клієнтів, заповнивши наведену нижче форму. Також будемо вдячні Вам за будь-які зауваження та пропозиції щодо оптимізації роботи підприємства та його відділів.