Оновлено міжнародний стандарт ISO на аудит систем управління

Опубликовано: 24 Июль 2018

В даний час існує велика кількість стандартів на системи управління і вони впроваджені на підприємствах по всьому світу. Аудит таких систем є вкрай важливим заходом для успішного розвитку бізнесу. Корисним інструментом для його реалізації є міжнародний стандарт ISO 19011:2018 "Рекомендації по аудиту систем управління", який недавно був переглянутий і оновлений.

Стандарт пропонує єдиний і узгоджений підхід до проведення аудиту, що дозволяє одночасно проводити ефективний аудит відразу декількох систем управління.

Перегляд і оновлення стандарту були необхідні для того, щоб він продовжив залишатися ефективним інструментом і відбивав зміни на ринку і розвиток технологій, а також зберігав актуальність при аудиті сучасних систем управління, заснованих на недавно опублікованих нових стандартах або переглянутих документах подібного плану.

В оновленій версії стандарту в текст документа включено опис такого підходу до проведення аудиту, який заснований на принципах оцінки ризику і підвищеної уваги до ризику.

У документ були додані важливі рекомендації з аудиту не тільки ризиків, але і можливостей. Крім того, в стандарті з'явилася додаткова інформація щодо питань, які вже були охоплені раніше, а також таким галузям, як управління програмою аудиту та процес проведення аудиту.

Попередня версія даного стандарту, що містить конкретні рекомендації з питань внутрішнього і зовнішнього аудиту систем управління , була опублікована в 2011 році.