ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Опубликовано: 23 Август 2018

Щорічно 24 серпня, Україна відзначає День проголошення Незалежності. Це державне свято, яке країна в цьому році відзначить вже в 27 раз, символізує історичну волелюбність українського народу, його єдність і віру в державу.

Вперше День незалежності України відзначили 16 липня 1991 року - в річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України Верховною Радою УРСР. Однак, після прийняття 24 серпня 1991 року Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, дата святкування була перенесена також на серпень. Остаточно День незалежності України був підтверджений на всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 рік. Саме з цього дня історія України змінилася назавжди.

У день святкування національного свята столиця України - Київ і практично всі міста країни фарбуються в кольори національного прапора.

Традиційним в Україні до Дня незалежності стало проведення військового параду, мета якого показати всю міць і силу модернізованої української армії.

Після всіх офіційних подій в містах проводять розважальні заходи - концерти, фестивалі та світлові шоу.

У багатьох містах можна відвідати і самим взяти участь в фестивалях вишиванок.

Майже всюди влаштовують народні гуляння та концерти, проводять спортивні змагання та різні патріотичні флешмоби, тематичні виставки квітів й ярмарки.