Новий національний стандарт на борошно житнє

Опубликовано: 19 Сентябрь 2018

Житнє борошно є одним з основних видів хлібопекарського борошна в Україні. Якість борошна оцінюють такими показниками, як колір, запах, смак, крупність помелу, вологість, зольність (білість), масова частка домішок, зараженість шкідниками хлібних злаків, масова частка клейковини та її якість, число падіння. Колір, крупність помелу, зольність (білість), масова частка клейковини нормуються по кожному сорту борошна.

Новий національний стандарт ДСТУ 8791:2018 «Борошно житнє хлібопекарське. Технічні умови», який встановлює вимоги до хлібопекарського житнього борошна, прийнятий в Україні зі скасуванням в ГОСТ 7045–90 і набуде чинності з 01 червня 2019 року.

Стандарт прийнятий згідно з наказом ДП «УкрНДНЦ» від 17 вересня 2018 р. № 316 «Про прийняття та скасування національних нормативних документів».